O MENI

Pozdrav! 🙂 Drago mi je da si ovdje – na mom blogu… i hvala ti što si odvojio vrijeme da me upoznaš. Moje ime je Natalie i ja sam totalno zaljubljena u zdravu prehranu i način života. Znam zvuči čudno, ali zaista JA VOLIM HRANU! Po struci sam dizajner, ali već neko vrijeme moja strast je kreiranje zdravih recepata, pisanje o zdravom načinu života i fotografiranje hrane.

Na mom blogu pronaći ćeš ZDRAVE i jednostavne recepte, te savjete kako živjeti zdravije. 

Moji recepti su svi redom jednostavni i laki za pripremu, i ne trebaš imati posebne vještine niti fensi alate da bi ih pripremio. Također, moji recepti sadrže sezonske lako dostupne namirnice i sastojke koji se mogu nabaviti u svakoj trgovini. Blog sam pokrenula krajem 2015. na nagovor supruga koji je prepoznao moju strast za zdravim kuhanjem. Ali cijela priča zapravo je krenula na ljeto 2014.

MOJA PRIČA O MRŠAVLJENJU

Oduvijek sam bila bucka, debeljucka, a cijeli svoj život, otkad pamtim jedem i živim jednim vrlo nezdravim načinom života. Nakon poroda kile sam još brže i više počela gomilati pa sam tako na ljeto 2014. došla do nevjerojatnih 120 kg. Stres i nezdrave životne navike dovele su me do samog ruba propasti, osjećala sam se psihički i fizički loše. Tog ljeta shvatila sam da mi treba PROMJENA…. i to drastična pomjena… vrlo brzo.

Obzirom da sam kroz svoj život već prošla kroz agonije raznih loših dijeta i restrikcija, koristila razne čajeve i tablete za mršavljene koje naravno nikada nisu polučile nikakve efekte osim razočaranja, dijeta ovaj puta nije bila niti opcija. DIJETE SU PRIVREMENE! Ovaj put željela sam da promjena bude TRAJNA, za cijeli život. Željela sam srediti svoj život tako da uživam u životu ZDRAVA, sada ali i u starosti, da se osjećam dobro i da sam SRETNA.

How I lost 100+ pounds with healthy eating. Weight loss story | www.natalieshealth.com

Odluka je došla doslovno preko noći, iako se kuhala u meni dugooo. Nisam imala pojima o zdravoj prehrani pa sam počela sa jednostavnim, dobro poznatim činjenicama. Najprije sam izbacila proizvode od bijelog brašna, sokove, nezdravi bijeli šećer i rafinirana ulja iz svoje prehrane.

Počela sam jesti više povrća, čistih proteina – piletinu, puretinu, zdravih masnoća – maslinovo ulje, svježih i sezonskih namirnica. Polako sam učila o novoj prehrani i uvodila nove zdrave namirnice – kao kokosovo ulje, laneno ulje, sjemenke, … Već u par mjeseci na zdravoj prehrani počela sam se osjećati značajno bolje. Vratila mi se energija a počela sam i gubiti kilograme.

Promjena prehrane i načina života dovela me do toga da sam u godinu i pol skinula 50 kg. Cijelu priču kako sam skinula kilograme možeš pročitati OVDJE.

MOJE PUTOVANJE DO ZDRAVIJE I SRETNIJE NATALIE

Na svom putu prema zdravijoj i sretnijoj osobi naučila sam puno toga. Zato sam i pokrenula ovaj blog kako bi sve te infromacije i ukusne zdrave recepte podijelila s vama. No, možda više od svega, želim vam pokazati da je zdrava prehrana JEDNOSTAVNA, a zdrava hrana jako UKUSNA. Zdrava prehrana je više od prehrane, to je jedan posve drugačiji način života – lifestyle.

Zdravo jesti znači jesti raznoliku, prirodnu hranu, namirnice koje su nutritivno bogate, koje hrane naše tijelo, daju mu potrebnu energiju, čiste ga i štite.

Jesti zdravo također znači biti umjeren u hrani, jesti sezonski i svježe, ali i jesti s namjerom i pažnjom.

Jela koja pripremam vrlo su jednostavna, a uz recepte uvijek se trudim dati što više korisnih informacija vezano za nutritivnu vrijednost namirnica, ali i podijeliti pokoji kuharski trik.

Osim recepata na mom blogu pronaći ćeš i mnoge korisne informacije vezane za zdravu hranu i ZDRAV NAČIN ŽIVOTA. Moja misija sa Natalie’s Food & Health blogom je promovirati zdravu prehranu i način života, te motivirati druge da zmijene nezdravi način života zdravim.

Drago mi je da si me pronašao, a sada mi se pridruži. Prati moj blog, jedi fino, i budi zdrav i sretan 🙂

Pridruži nam se u mojoj Facebook grupi  ZDRAVI I SRETNI . U grupi možeš objavljivati svoja zdrava jela, razmjenjivati iskustva i recepte, ali i postavljati pitanja vezana za zdravu prehranu i zdrav život. Vidimo se tamo!

Pusa,
Natalie

Zanima te zdrava prehrana i način života?! Pratiti me možeš i na mom Instagram profilu, i Facebook stranici

Krajem 2017. godine prestala sam objavljivati recepte na HRVATSKOM jeziku. Moje recepte možete nastaviti pratiti na Natalie’s Happy Health ENGLESKOJ stranici >> OVDJE