Motivacijski ponedjeljak #9

Dobar vam ponedjeljak, dragi moji zdravoljupci 🙂

Dugo nisam pisala ponedjeljkom… Danas me uhvatila neka inspiracija, pa rekoh hajde da vam natipkam koju rečenicu o mom vikendu i jednu pametnu, onako, za početak tjedna 😉

Kako ste proveli vikend? Jeste li se odmorili?

Meni je vikend bio baš SUPER! Nakon zbilja napornog radnog tjedna, odlazak na obiteljsko vjenčanje u subotu mi je baš godio. Opuštanje uz obitelj i dobru zabavu, proslava vjenčanja, puno ljubavi, veselja i smijeha… TO mi je baš trebalo! 

Kao što znate, na vjenčanjima se uvijek puno (uglavnom nezdravo) jede i pije. Meni su takve zabave IZAZOV – u smislu hoću li pronaći nešto što ću moći jesti, ali ne i PROBLEM – u smislu hoću li moći odoljeti nezdravoj hrani i kolačima.

Među silnom hranom UVIJEK pronađem nešto što mi odgovara, pa sam tako i ovaj put ostala sita. I dok su se drugi gostili pohanim mesom, odojkom i kolačima, ja sam birala ZDRAVIJE opcije – kuhanu teletinu, piletinu, povrće i salate. Imali smo i bogat voćni buffet, pa nisam bila zakinuta niti za slatko. Uživala sam u dinjama, kivijima, bananama, sušenom voću. Na kraju nisam ostala nimalo gladna, i baš sam se dobro zabavila.

Ovaj oblik samodiscipline – kako odoljeti nezdravoj hrani i razmišljanja – koju hranu izabrati nije mi došao preko noći. Trebalo mi je neko vrijeme. Trebalo je istrenirati mozak da prestane “željeti” takvu nezdravu hranu, i priviknuti ga na zdravu, ali istovremeno i naučiti dosta toga o zdravoj prehrani. Također cijelo vrijeme potrebno je imati u glavi jasno zacrtani cilj. Donijeti ODLUKU i provoditi je svaki dan. Malo po malo. Kada tijelo jednom dođe u BALANS, počet će samo odbacivati nezdravu hranu. Žudnja za nezdravim polako će se pretvoriti u ljubav prema zdavim i svježim namirnicama.

Vjerujem da je mnogima koji su tek počeli živjeti zdravije još uvijek teško kontrolirati se pored trpeze pune “starih loših navika”. Ja vas totalno kužim. Bila sam u vašoj koži. Samo nastavite trenirati vaše umove svaki dan. Razmišljajte pozitivno, stvarajte POZITIVNU sliku o svome tijelu i onome što želite postići – a to je biti ZDRAVA i SRETNIJA JA! 

I budite REALNI. Ne trebate biti SAVRŠENI. Samo budite bolji nego što ste bili jučer! 😉

👉👉👉 DOĐI i pridruži nam se u novoj Facebook grupi 👉 ZDRAVI I SRETNI . U grupi možeš objavljivati svoja zdrava jela, razmjenjivati iskustva i recepte, ali i postavljati pitanja vezana za zdravu prehranu i zdrav život. Vidimo se tamo! 😚😚😚

Pusa, 

NH-signature

Zanima te zdrava prehrana i način života?! Onda se upiši na moju listu i primaj obavijesti o novim blog postovima ravno u svoj inbox. Pratiti me možeš i na mom Instagram profilu, i Facebook stranici

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*