Motivacijski ponedjeljak #15

Dobar vam ponedjeljak dragi moji! 🙂

Čovječe, sve mi se preokrenulo s ovim praznicima usred tjedna i produženim vikendima. Uopće ne znam više koji je dan. Zapravo nemam osjećaj da je ponedjeljak. Ali JEEE… ponedjeljak je! Iskreno, ne znam da li bi rekla buu ili juhu hehehe 😀 Nego kako ste proveli vikend? Oni koji su na moru i kupaju se, nemaju pravo glasa 😛 

Uglavnom, meni je vikend bio fantastičan. U subotu sam prisustvovala na prvoj Food Blogging konferenciji koja se održala u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Imala sam prilike upoznati sve svoje drage kolegice food blogerice s kojima sam se do sada poznavala samo virtualno. Lijepo smo se podružile, bilo je i fine klope (naravno), teme na konferenciji su bile jako zanimljive a imali smo i odličnu radionicu na temu fotografije. Uglavnom bilo je SUPER… Super društvo i čista uživancija! 

Prošli tjedan malo sam kiksala s trčanjem. Odradila sam svega dva treninga, zbog vrućina i ludog tjednog rasporeda. Nisam baš presretna zbog toga pa sam danas odlučila da ću vježbanje staviti u prioritet. Pored svakodnevne zdrave prehrane, naravno. Tako je moja poruka danas vrlo kratka – ako još niste, POKRENITE SE! Bez obzira koliko god vani bilo vruće, koliko god ti vam se ne da, koliko god imate isprika u glavi, dignite se s tog kauča i počnite se kretati, vježbati, trčati, bilo što. Fizička aktivnost odnosno vježbanje VAŽNO za zdravlje. Ne samo za mršavljenje!

Vježbanjem smanjujemo rizik od mnogih bolesti, jačamo naše tijelo i imunitet bolje od bilo kojeg dodatka prehrani ili lijekova. Vježbanje je odlično za naše srce, za naše kosti i zglobove. Vježbanje čini naše tijelo zdravim i jakim. Također vježbanjem potičemo i metabolizam tako da tijelo i u stanju mirovanja troši više kalorija nego inače. Ovo priznajte niste znali! 😉 Meni osobno najbolja stvar kod vježbanja je onaj osjećaj “nakon vježbanja”. Totalno sam iscrpljena, a opet tako sretna i puna energije. To je zbog endorfina – hormona sreće koji se pojačano luči kada vježbamo. Baš sam prošli ponedjeljak to rekla.. Trčanje kao da me drži “normalnom” i to je totalno istina! 🙂 

Ok, nismo svi za fitnes, trčanje, pilates, zumbu i slično. Nisam ni ja bila taj tip na početku. Kada sam krenula sa zdravim životom, nisam niti mogla baš puno toga raditi zbog težine. Krenula sam sa običnim šetnjama i brzim hodanjem. A onda sam se pronašla u jogi i trčanju.

Dovoljno je svega 30 minuta dnevno! Šetnja, vožnja biciklom, fitnes… Dakle BILO KAKVA fizička aktivnost, 30 minuta dnevno i vi činite DOBRO za vaše tijelo. Za sebe!

Pokrenite se i vježbajte zato što volite sebe i svoje tijelo, a ne zato što mrzite svoje tijelo i niste zadovoljni njime. Vježbajte zbog osjećajaja koji vam zdrav život daje. Tijelo će vam vratiti desetorostruko ako se brinete o njemu tako da se hranite zdravo i vježbate. 

Mislite da nemate vremena? Zbog svih gore navedenih razloga ja vam poručujem – NAĐITE VREMENA. Za sebe i ZBOG sebe.

Ja sam danas na stazi za trčanje… A vi?

Do sljedećeg ponedjeljka, dragi moji, jedite mi zdravo, vježbajte i budite happy! 

Pusa, 

NH-signature

…. 

Tražiš inspiraciju i motivaciju. Pridruži nam se u Facebook grupi  ZDRAVI I SRETNI . U grupi možeš objavljivati svoja zdrava jela, razmjenjivati iskustva i recepte, ali i postavljati pitanja vezana za zdravu prehranu i zdrav život. Vidimo se tamo! 

Zanima te zdrava prehrana i način života?! Onda se upiši na moju listu i primaj obavijesti o novim blog postovima ravno u svoj inbox. Pratiti me možeš i na mom Instagram profilu, i Facebook stranici

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*