Motivacijski ponedjeljak #14

Hej heeej drage moje zdrave njupalice! Dobar vam ponedjeljak i početak novog tjedna! 🙂

Prošli ponedjeljak pričala sam o sezonskim namirnicama pa sam preskočila motivaciju. Danas sam opet tu da vas malo motiviram, potaknem i ako treba poguram u pravom smjeru. Ponedjeljak je dan kada MOŽEMO apsolutno SVE. Je l’ tako?! Početak tjedna idealan je za započeti BILO ŠTO, pa tako i donijeti prave odluke i KRENUTI s promjenama. 

Nego, kakav vam je bio vikend? Jeste li se odmorili? Jeste li napunili baterijice? Ja sam super charged i skroz nabrijana za novi tjedan. 🙂 Vikend mi je bio ODLIČAN. Vrlo malo sam radila (jeeej), puno sam se družila (to mi je trebalo), bila sam na jednom odličnom cheese partyju (sry nemam niti jednu sliku, vjerujte mi na riječ, bilo je super), a vikend sam završila obiteljskim ručkom (ovaj put kod svekrve). Uglavnom vikend nije moglo biti bolji… ok ok… osim da sam ga provela na moru na plaži. 😉

Danas ću se malo pohvaliti… smijem?! Nemojte mi zamjeriti jer ovo je velika stvar za mene.

Oni koji me prate znaju da je trčanje moja ljubav već neko vrijeme. Da budem potpuno iskrena trčanje je nešto što me u zadanje vrijeme drži normalnom da ne poludim hehehe U trčanju sam tek početnik, ali se jako trudim svakim danom biti sve bolja. Svakim treningom guram sebe dalje.

Tako sam prošli tjedan malo po malo probijala svoje osobne rekorde. Koštali su me i bolova u koljenima, ali nisam odustala. U petak sam uspjela istrčati svojih prvih 4.7 km. Moj osobni rekord! Toga uopće nisam niti bila svjesna…  tek kada sam došla doma, istuširala i popila svoj omiljeni postworkout smoothić od trešanja (njam!), pogledam na tracker i vidim – BUM! Kako se to dogodilo?! Ok, netko će reći, pa to nije nešto.. To je samo 4.7km. Ali za mene je to veliki uspjeh. Jer prije tri tjedna nisam mogla pretrčati niti pola toga.

Svaki put kada izađem na stazu i krenem, teško mi je. Teško je kao i svaki POČETAK! A onda otrčim prvi kilometar… umirem, pluća mi hoće iskočiti iz prsa, srce lupa, mozak vrišti… glasić u meni vrišti NE MOGU VIŠE… ali onda se sjetim ZAŠTO TO RADIM! Počnem si nabrajati razloge i sjetim se osjećaja koji mi vježbanje daje nakon što završim trening. I samo nastavim dalje trčati. Umirim glasove, fokusiram se na cilj. Nakon drugog kilometra već je lakše, noge su lakše, disanje se umiri. Ostanemo samo staza i ja… Odjednom čujem aplikaciju kako ti kaže “3km” pa “4km”… a onda mislim da bi mogla tako do uopće ne stanem. 

Tako mi je bilo na početku kada sam krenula sa zdravom prehranom i mršavljenjem. Bilo je trenutaka kada sam mislila da ću odustati. Da sve to nema smisla, da nikada neću uspjeti. ALI sam stisnula zube, našla sam taj atom snage i gurnula sebe preko te granice “ja to ne mogu”… jer sam silno željela promjenu i ovaj put nisam željela stati. 

Kada misliš da je teško i da ćeš odustati, samo se sjeti što želiš postići.

Kakva osoba želiš biti sutra  – ZDRAVIJA I SRETNIJA!

Kako se želiš osjećati – ZADOVOLJNIJE I BOLJE!  

Svaki dan se trudi biti bolja verzija sebe. Svaki i maleni pomak prema naprijed je BOLJI od toga da ne poduzimaš NIŠTA, od stajanja na mjestu. I uopće nije bitno koliko brzo ideš prema svom cilju, BITNO JE DA NE STAJEŠ.

Do sljedećeg ponedjeljka, dragi moji, jedite mi zdravo, vježbajte i budite happy! 

Pusa, 

NH-signature

…. 

Tražiš inspiraciju i motivaciju. Pridruži nam se u Facebook grupi  ZDRAVI I SRETNI . U grupi možeš objavljivati svoja zdrava jela, razmjenjivati iskustva i recepte, ali i postavljati pitanja vezana za zdravu prehranu i zdrav život. Vidimo se tamo! 

Zanima te zdrava prehrana i način života?! Onda se upiši na moju listu i primaj obavijesti o novim blog postovima ravno u svoj inbox. Pratiti me možeš i na mom Instagram profilu, i Facebook stranici

4 komentara

  1. Na žalost, ne mogu ti se pridružiti u trčanju zbog kukova ali si me podsjetila na nešto što sam “zaboravila”. A to je moja yoga koja mi je tako dobro činila. I da se upišem na onu “jaču” grupu u kojoj se pošteno oznojiš a poslije si lagan kao perce. Svako vrijeme je uvijek pravo vrijeme za početi, za nastaviti za ustrajati. Hvala ti, Natalie! <3 😀

    • Bilo kakva aktivnost znači ZDRAVLJE. A joga je odlična vježba. Ja također volim jogicu, ali onu prije spavanja ili jutarnju, laganu. heheh Hvala ti Marija. Drago mi je da sam te malčice motivirala :* <3

  2. Svaka čast Natalie, čitajući tvoje postove i recepte ja sam srećna i zadovoljna.Veliki pozzz od <3

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*