Motivacijski ponedjeljak #10

Dobar vam ponedjeljak, dragi moji! 😚

Tjedan nam je počeo tmurno i kišovito, i DA bilo je teško ustati se jutros iz toplog kreveta. Ali malo jutarnjeg razgibavanja, fini čajek od đumbira i doručkić brzo sve promjene na bolje + pusice i jutarnji obiteljski zagrljaji definitivno poprave i najtmurniji dan. ❤️

Kakav vam je bio vikend? Nadam se da je bio SUPER, da ste fino i zdravo papali i napunili baterijice za cijeli ovaj tjedan.

Ja sam imala baš lijep i opušten vikend. Subota mi je bila radna ali zato smo večer muž i ja proveli uz filmić, zdravu pizzu i Browniese… bez klinca.. Divota. 😊 Nedjelja je bila rezervirana za obiteljsko okupljanje – proslavu Majčinog dana i bakinog 85-tog rođendana. Takva obiteljska okupljanja uvijek me još dodatno napune pozitivnom energijom.

Malo te svoje pozitive ponedjeljkom uvijek dijelim s vama. Motiviram vas da i vi budete sretniji. Put do te sreće prvenstveno je zdravlje. Kada je vaše tijelo zdravo i u balansu prštite od energije i samopouzdanja. Imate osjećaj da možete postići apsolutno SVE! Znam da su mnogi od vas još uvijek neodlučni, misle da ne mogu. Mnogi traže magično i brzo rješenje. Toga ponavljam nema. Vjerujem da si zapravo samo niste postavili jasan CILJ i postavili si pravo pitanje – ZAŠTO?

Zašto želite jesti zdravije? – Zato što vas zdrava hrana opskrbljuje hranjivim sastojcima koji vam daju energiju, a svaka nezdrava kalorija utječe loše na vaš organizam i vodi vas prema mnogim bolestima. SVAKI PUTA KADA JEDETE VI ILI HRANITE BOLEST ILI SE BORITE PROTIV NJE!

Zašto želite skinuti višak kilograma? – Zato što je svaki kilogram viška opterećenje za vaše tijelo i zbog toga ono ne funkcionira kako treba. SMRŠAVITI JE VIŠE MENTALNI IZAZOV NEGO FIZIČKI. VI TO MOŽETE.

Zašto se želite više kretati i biti aktivniji? – Zato što fizička aktivnost pokreće vaš metabolizam i sve procese u vašem tijelu. Zato što će vam vaše srce biti zahvalno, vaše kosti, kralježnica… VJEŽBAJTE ZATO ŠTO VOLITE SVOJE TIJELO, NE ZATO ŠTO GA MRZITE.

Postavite si jasan CILJ – želim biti zdravija i sretnija. Kada ćete to postići nije bitno, bitno je da napravite prvi korak. Već danas možete donijeti neke ZDRAVIJE odluke: npr. prestat ću piti slatke zašećerene sokove, prestat ću jesti iz pekarnice, prestat ću grickate nezdravi čips, prošetat ću se od kuće do posla… Svi mi možemo ostvariti sve što poželimo. Ograničenja postoje samo u našim glavama. Mentalno! Ako svaki dan ulažeš energiju da postigneš zacrtani cilj, transformacija će se sigurno dogoditi. A tada se dešavaju i velike promjene. Ja sam ovdje kao dokaz tome. 😊

👉👉👉 Pridruži nam se u Facebook grupi 👉 ZDRAVI I SRETNI . U grupi možeš objavljivati svoja zdrava jela, razmjenjivati iskustva i recepte, ali i postavljati pitanja vezana za zdravu prehranu i zdrav život. Vidimo se tamo! 😚😚😚

Pusa, 😘

NH-signature

Zanima te zdrava prehrana i način života?! Onda se upiši na moju listu i primaj obavijesti o novim blog postovima ravno u svoj inbox. Pratiti me možeš i na mom Instagram profilu, i Facebook stranici

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*