O MENI

Pozdrav!  Drago mi je da si ovdje – na mom blogu i hvala ti što si odvojio vrijeme da me upoznaš. Moje ime je Natalie i ja sam totalno zaljubljena u zdravu prehranu i način života.  Po struci sam dizajner, ali već neko vrijeme moja strast je kreiranje zdravih recepata, pisanje i fotografiranje hrane.

Na mom blogu naći ćeš zdrave i jednostavne recepte, te savjete kako živjeti zdravije. 

Moji recepti su svi redom jednostavni i laki za pripremu, i ne trebaš imati posebne vještine niti fensi alate da bi ih pripremio. Također, moji recepti sadrže sezonske lako dostupne namirnice i sastojke koji se mogu nabaviti u svakoj trgovini. Blog sam pokrenula krajem 2015. na nagovor supruga koji je prepoznao moju strast za zdravim kuhanjem. Ali cijela priča zapravo je krenula na ljeto 2014.

Moja priča

Oduvijek sam bila bucka, debeljucka, a cijeli svoj život, otkad pamtim jedem i živim jednim vrlo nezdravim načinom života. Nakon poroda kile sam još brže i više počela gomilati pa sam tako na ljeto 2014. došla do nevjerojatnih 120 kg! Stres i nezdrave životne navike dovele su me do samog ruba propasti, osjećala sam se psihički i fizički loše. Tog ljeta shvatila sam da mi treba promjena, i to drastična pomjena vrlo brzo.

Obzirom da sam kroz svoj život već prošla kroz agonije raznih loših dijeta i restrikcija, koristila razne čajeve i tablete za mršavljene koje naravno nikada nisu polučile nikakve efekte osim razočaranja, dijeta ovaj puta nije bila niti opcija. Dijete su privremene, a ja sam ovaj put željela da promjena bude trajna, za cijeli život. Željela sam srediti svoj život tako da uživam u životu zdrava sada ali i u starosti, da se osjećam dobro i da sam sretna.

How I lost 100+ pounds with healthy eating. Weight loss story | www.natalieshealth.com

Doslovno preko noći odlučila sam promijeniti svoj život. Započela sam tako što sam prestala jesti proizvode od bijelog brašna, izbacila sam sokove, te nezdravi šećer i masnoće iz svoje prehrane. Počela sam jesti više povrća, čistih proteina – piletinu, puretinu, zdravih masnoća – maslinovo i kokosovo ulje, svježih i sezonskih namirnica. Već u par mjeseci na zdravoj prehrani počela sam se osjećati značajno bolje. Vratila mi se energija a počela sam i gubiti kilograme. Promjena prehrane i načina života dovela me do toga da sam u godinu i pol skinula nevjerojatnih 48 kg. Cijelu priču kako sam skinula kilograme možeš pročitati ovdje.

How I lost 100+ pounds with healthy eating. CLIK to read or PIN for later | www.natalieshealth.com

Moje zdravo putovanje

Na svom putu prema zdravijoj i sretnijoj osobi naučila sam puno toga. Zato sam i pokrenula ovaj blog kako bi sve te infromacije i ukusne zdrave recepte podijelila s vama. No, možda više od svega, želim vam pokazati da je zdrava prehrana jednostavna, a zdrava hrana jako ukusna. Zdrava prehrana je više od prehrane, to je jedan posve drugačiji način života – lifestyle.

Zdravo jesti znači jesti raznoliku, prirodnu hranu, namirnice koje su nutritivno bogate, koje hrane naše tijelo, daju mu potrebnu energiju, čiste ga i štite. Jesti zdravo također znači biti umjeren u hrani, jesti sezonski i svježe, ali i jesti s namjerom i pažnjom.

Jela koja pripremam vrlo su jednostavna, a uz recepte uvijek se trudim dati što više korisnih informacija vezano za nutritivnu vrijednost namirnica, ali i podijeliti pokoji kuharski trik. Osim recepata na mom blogu pronaći ćeš i mnoge korisne informacije vezane za zdravu hranu i način života. Moja misija je promovirati zdravu prehranu i način života, te motivirati druge da zmijene nezdravi način života zdravim.

Drago mi je da si me pronašao, a sada mi se pridruži. Prati moj blog, jedi fino, i budi zdrav i sretan 🙂

Pusa, 

NH-signature

Ne propusti niti jedan moj blog post! Ako još nisi, upiši se na moju listu i primaj obavijesti i ekskluzivan sadržaj čim ga objavim ravno u svoj inbox.